Glass

Når du skal velge en ramme til spesialinnramming, kan vi tilby et stort utvalg av glass.

Her er det viktig å merke seg at akkurat som det finnes mange forskjellige kvaliteter når det gjelder passe partout, kartong, rammelist, blindramme osv. finnes det mange forskjellige kvaliteter hva det angår glass.

Som vi sier: akkurat som en ramme er ikke bare en ramme er glass er ikke bare et glass.

Faktorer som er viktig å ta hensyn til ved valg av rammeglass er:

 • Gjenskinn: Hvor mye lys glasset reflekterer og distraherer fra bildets innhold. Til dette finnes det usynlig glass praktisk talt uten gjenskinn.
 • UV-beskyttelse: I hvilken grad glasset forhindrer papiret å brytes ned som følge av sollys.
  UV-stråling kan bidra til tap av kontrast i bildet, dårligere fargekvalitet og gult papir.
 • Miljø: Om det er snakk om plastglass, så kan dette gi avgasser og bidra til å bryte ned papiret.

Avhengig av dine ønsker og behov kan vi tilby følgende glass (merk at #1 og #2 ikke selges i vår butikk av kvalitetsmessige hensyn):

 1. Billigglass: Det billigste glasset, som ofte kalles maskingglass, er normalt meget enkle tynne glass som vi ikke anbefaler til bilder og innramming.
  Disse blir likevel nesten alltid brukt til det som finnes av volumproduserte rammer.
  Problemet med dette glasset er at de kun beskytter mot ultrafiolett (UV) stråling fra 0% til 10%.
 2. Plastglass: Ingen av de rammene du får kjøpt i våre butikker kommer med billig plastglass, om en ønsker en ramme med glass som ikke knuser, så kan vi tilby laminering på kapa-plate eller finere akrylglass.Årsaken til at vi styrer unna plastglass er i stor grad den samme som hvorfor vi ikke selger syreholdig passepartout – dine bilder skal ikke brytes ned som følge av dårlig innramming.Vi må passe på at alle materialene som inngår i en ramme bidrar til å skape et beskyttende miljø for papiret slik at papiret ikke mister farge og kontrast og blir gult i løpet av årene.

  En annen ulempe ved bruk av plastglass er at de blir fort ripete, og tiltrekker seg støv i mye større grad enn vanlig glass.

 3. Innrammingsglass (float glass): Dette er snakk om glass som er produsert spesielt for innramming og andre lignende behov. Dette glasset skal beskytte mot UV-stråling fra 40-45%
 4. Matt Glass: Lite brukt i dag, matt glass er et sandblåst innrammingsglass for å få vekk gjenskinn. Ulempen med dette glasset er at det dessverre demper fargestyrke og kontrast i bildet betraktelig.
 5. Art Glass (usynlig glass): I utgangspunktet utviklet for cockpiter i jagerfly. Dette glasset har minimalt med gjenskinn og kan under en del forhold ikke merkes i det hele tatt (glasset er ofte så godt som usynlig). Dette glasset er perfekt for innramming der du ikke ønsker å merke at det er noe glass i rammen.Bortsett fra dette er UV-beskyttelsen omtrent tilsvarende vanlig innrammingsglass.
 6. UV-beskyttende glass: Om bildet skal henge i et rom med mye sollys, er UV-beskyttelse av avgjørende betydning, derfor kan vi tilby glass som fanger opp inntil 99% av UV-strålene.Merk at dette glasset har omtrent like mye gjenskinn som vanlig innrammingsglass.
 7. Akryl: Vi kan tilby antistatiske akrylplater, disse tiltrekker seg ikke like mye støv som vanlig plastglass, nå i nær fremtid kommer vi også til å kunne tilby usynlige akrylplater slik vi kan tilby usynlig glass.